19-08-2013 11:59:00 büyüt küçült

Rize Vakfı Geleneksel İftarına Büyük İlgi

Rize Vakfı Geleneksel İftarına Büyük İlgi Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Ramazan’da verdiği iftar yemeği geleneğini bu yıl da sürdürdü.Her yıl geleneksel olarak verilen iftar yemeğine Rizeli vatandaşların katılımı da yüksekti.

Rize Vakfı’nın geleneksel iftar yemeği 5 Temmuz Cumartesi günü, Boğazın incisi Sarıyer’de RİVA Restoran’da, Ali Rıza METE’nin sponsorluğunda gerçekleştirildi.

İftar yemeği Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yaptıkları konuşmalarla başladı.

Siyasiler, milletvekilleri ve iş adamlarının da katılımıyla gerçekleşen gecede katlım sayısı 800 kişinin üzerindeydi. Geceye Rizeli gençlerinde ilgisi yüksek oldu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, İstanbul Emniyet Müdürü Selami ALTINOLUK, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet HABERAL, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki AYGÜN, AKP Rize Milletvekili Nusret BAYRAKTAR ve Unilever Grubu yöneticilerinden Ali Rıza METE geceye katılan isimlerden bazılarıydı.

Gerçekleşen iftar yemeği ÇAY TV’den canlı yayınla ekranlara taşındı. ÇAY TV sahnesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Bölümü hocalarından Sn. Prof. Dr. Hasan ELİK, yemeğe gelen misafirlerin ve ÇAY TV seyircilerinin sorularını yanıtladı. Tevhid Mesajı; Özlü Kur’an Tefsirinin de yazarı olan ELİK, Her sene tekrarlanan “Orucu ne bozar?” sorularının, 1000 yıllık İslam coğrafyasına yakışmadığı, Ramazan’ın ibadet ve kulluk bilinciyle yerine getirilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı. İlerleyen saatlerde, Ataköy Camii İmam Hatibi Muhittin Başar’ın Kur’an Tilavetini dinleyen misafirlerimiz, yine hocamızın okuduğu Ezanı-ı Muhammedi ile oruçlarını açtılar.

İlgili Galeri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ETKİNLİKLER HABERLERİ