03-05-2017 13:36:00 büyüt küçült

Rize Tanıtım Günleri Kocaeli’nde başlıyor

Rize Tanıtım Günleri Kocaeli’nde başlıyor Kocaeli’nde ilk defa yapılacak olan ‘Rize Tanıtım Günleri’ yarın (4 Mayıs) saat 14.30’da Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlayacak. Protokolün yoğun katılım sağlayacağı tanıtım günleri 7 Mayıs’a kadar devam edecek, yerel sanatçılar ve standlarla Rize tanıtılacak

Kocaeli’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Rize Tanıtım Günleri’ 4 Mayıs Perşembe (yarın)-7 Mayıs Pazar günleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilecek. 4 Mayıs Perşembe günü açılacak programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katılımı bekleniyor. Saat 14.30’da açılış töreni ve protokol konuşmalarıyla başlayacak ve dört gün sürecek programa katılımın yoğun olması bekleniyor.

PROTOKOL AKIN EDECEK

Programa katılmak üzere; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkanı Dr. Reşat Kasap, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak başta olmak üzere Rize’den kaymakamlar, belediye başkanları ve kent yöneticileri ilimize gelecek.

Programı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da ziyaret etmesi bekleniyor. Rize’nin önemli tarihi ve turistik değerlerinin maketleri, bütün el sanatları ve atölyeleri tanıtım gününde görülebilecek. Bu özel etkinlikte Rize’nin yöresel ürünleri satışa sunulacak, ikramlar yapılacak. Kocaeli Rizeliler Dernek Başkanı Osman Çakır, Kocaeli’de böyle bir etkinliğin ilk defa olacağını söyleyerek programa ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirtti.