22-03-2017 10:38:00 büyüt küçült

Kemal Memişoğlu, “Eğer insan inanıyorsa ve dirayetle beraber çalışmak varsa başarmamak mümkün değil” İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Türkiye’de uyku hastalıklarıyla ilgili daha yapılacak birçok şey olduğunu belirterek, "2013'te uykuyla ilgili, yılda bin 561 test yapılırken, bugün 35 uyku mekanıyla aynı bölgede 11 bin 700 test yapılıyorsa, yaklaşık 8-9 katı, bu insanların inancıyla, başarıya hedeflenmesiyle olmuştur" dedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği iş birliğinde, uyku bozukluklarına ilişkin tüm sorunların masaya yatırılacağı "1. Uyku Günleri" başlıklı sempozyum, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu’nda başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, uykunun kaliteli olmamasının, hayatın kaliteli olmamasıyla eş değer olduğunu belirtti.
Memişoğlu, uyku sorunlarının psikolojik, sosyal problemlerin yanı sıra, iş verimliliğinin düşmesi, iş kazaları gibi unsurlara da neden olduğunu dile getirerek, Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği döneminde faaliyete geçen Uyku Bozuklukları Merkezi’nin kuruluş aşamalarını anlattı.
Kemal Memişoğlu, "Şunu gördüm ki eğer insan inanıyorsa ve inandığı şey doğruysa ve dirayetle beraber çalışmak varsa başarmamak mümkün değil. Bugün bunun ispatıdır" dedi.
Bu işin sahiplenilmemesi durumunda hayata geçirilemeyeceğine dikkati çeken Memişoğlu, "Bu ekip, ülkede uykuyla ilgili bazı şeyleri değiştirdi ve değişmeye de devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Daha uykuyla ilgili yapılacak birçok şey var. 2013'te uykuyla ilgili, yılda bin 561 test yapılırken, bugün 35 uyku mekanıyla aynı bölgede 11 bin 700 test yapılıyorsa, bu insanların inancıyla, başarıya hedeflenmesiyle olmuştur" ifadelerini kullandı.