09-08-2014 18:20:00 büyüt küçült

Geleneksel Balo Rizelileri Buluşturdu...

Geleneksel Balo Rizelileri Buluşturdu... Her yıl Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından geleneksel eğitime destek balosu bu yılda Büyük Kulüp tesislerinde gerçekleşti.

Geliri üniversite öğrencilerine bağışlanmak üzere Kadıköy Büyük Kulüp'te düzenlenen Geleneksel Rize Vakfı Balosu’na İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, Milletvekilleri, Eski Devlet Bakanlarından Nevzat Ercan, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr.Mehmet Haberal, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hızır Aslıyüksek, Rize’nin sevilen iş adamı Abdurrahim Albayrak, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve gazeteci eşi Tufan Türenç ile  iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda Rizeli katıldı.

Gecede Vali Mutlu, "Memleketine sahip çıkan, çalışkan, dürüst, mert, ülkesi için yüreği çarpan, heyecanlı, coşkulu, neşeli, zeki ve üreten insanımız bizim en büyük gurur kaynaklarımızdan birisidir. Bugün de bu güzel insanlarımızla birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz." diyerek duygularını ifade etti. Sığınacak en güvenilir liman olarak tanımladığı babaların özel gününü de kutlayan Vali Mutlu, "İnşallah hepimiz babalarımıza layık birer evlat oluruz." dedi.

Geceye katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati

Yazıcı ve Rizeli Bürokratlar telgraflarıyla mesajlarını iletti.  Mehmet Haberal’da konuşmasında eğitime önemi vurgularken, konuşmasının sonunda  Haberal’a Vakıf Başkanı Orhan Keçeli tarafından Rize Vakfı burslarına verdiği büyük desteklerden ötürü teşekkür plaketi sunuldu.

Konuklarla ayrı ayrı ilgilenen Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli ise konuşmasında Vakıf yönetimi olarak Rize Vakfının burs verdiği öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerine değindi. Konuşmasını Rize Vakfı Yönetim kuruluna, Vakıf çalışanlarına ve Rize Vakfı Gece’de Horon ekibinin gösterisi büyük beğeni toplarken, konuklar Ebru Yaşar’ın konserini ilgiyle izledi.

İlgili Galeri